Gelişimsel takip danışmanlığı; 0-7 yaş arası çocukların gelişim süreçlerinde bilişsel, dil, motor, sosyo-duygusal ve akademik alanlardaki gelişim basamaklarına paralel ilerleyen gelişim sürecindeki olası zorlukları fark etmemizi sağlar.
Her çocuk tek ve özeldir. Her çocuğun gelişimi kendine özgü hızıyla ilerler. Gelişim sürecinde her bir dönem bir önceki dönemi takip ederek ve etkileyerek devam eder. Bu nedenle her çocuğun gelişimi de her alanda aynı ilerlemeyebilir. Gelişim takip danışmanlığının amacı; ebeveynin çocuğun gelişim sürecini nasıl desteklemesi gerektiğini fark etmesini sağlamak veya erken müdahale gerektiren durumları tespit edip yönlendirme yapılması gereken durumları zamanında anlamak açısından oldukça önemlidir.
Gelişim takip danışmanlığı ebeveyn işbirliği ile birlikte ilerleyen çocukla yapılan gelişimsel, duygusal ve bilişsel değerlendirmeleri kapsar. Yapılan değerlendirmeler sonrasında ailelere çocuklarının gelişim süreçlerine dair bilgilendirme, psiko-eğitim ve gerektiğinde farklı bir uzmana yönlendirme yapılır. Çocuğun ve ailenin ihtiyaçlarına bağlı olarak seans sıklığına karar verilir.
Yetişkin danışmanlığı, kişinin kendi ruhsal sürecine şefkatle bakabilmesine, duygusal ve davranışsal zorluklarının üstesinden gelmesine, ilişki kurma biçimlerini keşfedip geliştirmesine, ihtiyaç duyduğu alanlarda kendini geliştirmesine destek olur.
EMDR teorisinin altyapısını oluşturan Adaptif Bilgi İşleme Modeli'ne göre beyin, fizyolojik temelli bir sistemle, her yeni deneyim aracılığı ile kendisine ulaşan bilgiyi işleyerek işlevsel hale getirmektedir. Bu işlemleme, duygu, düşünce, duyum, imge, ses, koku gibi bilgiler işlenip ilişkili anı ağlarına bağlanarak bütünleşmektedir.
Bir çocuğun gözünden dünyaya bakabilmek aslında çoğu zaman kendi iç dünyamıza da şefkatle bakabilmek demektir.
Gelişimsel takip danışmanlığı; 0-7 yaş arası çocukların gelişim süreçlerinde bilişsel, dil, motor, sosyo-duygusal ve akademik alanlardaki gelişim basamaklarına paralel ilerleyen gelişim sürecindeki olası zorlukları fark etmemizi sağlar.
Oyun çocuğun en önemli işidir. Vygotsky'e göre oyun, bilişsel mekanizmaların işlemesine en uygun ortamı sağlar.
Aile toplumun en küçük ve en temel birimidir. Bir arada toplum olarak yaşamının temel birimi olan aile üyeler arasında, farklıklar ve benzerliklerin olması olağandır.
Kurumsal danışmanlık; eğitim kurumlarına, şirketlere, çalışanlara, yöneticilere vb. yönelik stresle başa çıkabilme, iletişim, kariyer danışmanlığı gibi konularda sunulan hizmetleri kapsar. Gerçekleştirilen seminer ve eğitimler kurumların ihtiyaçlarına göre belirlenir ve kuruma özel olarak hazırlanır.
A : Kozyatağı Mahallesi
Bayar Cd. Bayar İşhanı No:107/6
Kozyatağı / ISTANBUL
T : +90 533 922 08 32
T : +90 535 561 91 49