EMDR teorisinin altyapısını oluşturan Adaptif Bilgi İşleme Modeli’ne göre beyin, fizyolojik temelli bir sistemle, her yeni deneyim aracılığı ile kendisine ulaşan bilgiyi işleyerek işlevsel hale getirmektedir. Bu işlemleme, duygu, düşünce, duyum, imge, ses, koku gibi bilgiler işlenip ilişkili anı ağlarına bağlanarak bütünleşmektedir. Böylece yaşanan deneyimle ilgili öğrenme gerçekleşmektedir. Edindiğimiz bilgiler gelecekte tepkilerimizi uygun bir şekilde yönlendirmek üzere depolanmış olmaktadır. Bu sistem normal çalıştığında, ruh sağlığını ve insan gelişimini öğrenme yoluyla desteklediği için adaptif ve uyumlu bir mekanizma olarak kabul edilmektedir. Travmatik veya çok fazla rahatsız eden olaylar yaşandığında bu sistem bozuluyor gibi gözükmektedir. Bu noktada EMDR, işlevi bozan anıların işlenmesini sağlayan fizyolojik temelli bir yaklaşımdır. Beynin zamanında yapamadığı işlemi yapmasını sağlar. Kilitli kalmış anı ile diğer anı ağları arasında ilişki kurulması, öğrenmenin sağlanarak bilginin adaptif bir şekilde depolanması mümkün olmaktadır. Böylece danışan artık rahatsız olmaz ve anıyı yeni ve sağlıklı bir perspektiften görebilmektedir.
EMDR; travma sonrası stres bozukluğu (TSSB), anksiyete bozuklukları, obsesif kompulsif bozukluk, panik atak, fobiler, öfke kontrol problemleri, cinsel ve/veya fiziksel taciz travmaları, kompleks travmalar, kayıp ve yas, migren, fibromiyalji, psikosomatik ağrılar, yeme bozuklukları gibi birçok alanda kullanılan bir yaklaşımdır.
EMDR’da 8 aşamalı, üç yönlü (geçmiş, şimdi, gelecek) bir protokol uygulanır. Hedef, geçmişte yaşanan anıların yeniden işlenerek duyarsızlaşmanın sağlanması, bugünkü semptomların iyileştirilmesi, danışanın gelecekte karşılaşacağı benzer sorunlar karşısında, kazandığı olumlu inanç ve duyguların geliştirdiği yeni bakış açısının yönlendirdiği davranışları gösterebilmesidir.
Yetişkin danışmanlığı, kişinin kendi ruhsal sürecine şefkatle bakabilmesine, duygusal ve davranışsal zorluklarının üstesinden gelmesine, ilişki kurma biçimlerini keşfedip geliştirmesine, ihtiyaç duyduğu alanlarda kendini geliştirmesine destek olur.
EMDR teorisinin altyapısını oluşturan Adaptif Bilgi İşleme Modeli'ne göre beyin, fizyolojik temelli bir sistemle, her yeni deneyim aracılığı ile kendisine ulaşan bilgiyi işleyerek işlevsel hale getirmektedir. Bu işlemleme, duygu, düşünce, duyum, imge, ses, koku gibi bilgiler işlenip ilişkili anı ağlarına bağlanarak bütünleşmektedir.
Bir çocuğun gözünden dünyaya bakabilmek aslında çoğu zaman kendi iç dünyamıza da şefkatle bakabilmek demektir.
Gelişimsel takip danışmanlığı; 0-7 yaş arası çocukların gelişim süreçlerinde bilişsel, dil, motor, sosyo-duygusal ve akademik alanlardaki gelişim basamaklarına paralel ilerleyen gelişim sürecindeki olası zorlukları fark etmemizi sağlar.
Oyun çocuğun en önemli işidir. Vygotsky'e göre oyun, bilişsel mekanizmaların işlemesine en uygun ortamı sağlar.
Aile toplumun en küçük ve en temel birimidir. Bir arada toplum olarak yaşamının temel birimi olan aile üyeler arasında, farklıklar ve benzerliklerin olması olağandır.
Kurumsal danışmanlık; eğitim kurumlarına, şirketlere, çalışanlara, yöneticilere vb. yönelik stresle başa çıkabilme, iletişim, kariyer danışmanlığı gibi konularda sunulan hizmetleri kapsar. Gerçekleştirilen seminer ve eğitimler kurumların ihtiyaçlarına göre belirlenir ve kuruma özel olarak hazırlanır.
A : Kozyatağı Mahallesi
Bayar Cd. Bayar İşhanı No:107/6
Kozyatağı / ISTANBUL
T : +90 533 922 08 32
T : +90 535 561 91 49